Ziua 1
BUCURESTI - CAIRO Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni), ora 22:30 pe data de 28 decembrie. Plecare spre Cairo cu compania TAROM la ora 00:45 (noaptea de 28.12 spre 29.12). Sosire in capitala Egiptului la ora locala 03:30 dimineata si transfer pentru cazare la hotel Swiss Inn Pyramids 4* superior sau similar in Cairo. De aceasta noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor.

Ziua 2
CAIRO Mic dejun. Azi vom vizita cele trei piramide (Keops, Kefren si Mikerinos) si enigmaticului Sfinx, in cautarea spiritelor faraonilor. Piramida lui Keops, cea mai mare dintre cele trei, este singura minune a lumii antice care sfideaza trecerea timpului, ea fiind cea mai mare piramida construita vreodata! Protector al piramidelor, Sfinxul este cel mai vechi monument de sculptura in piatra din Egiptul Antic, creatura cu trup de leu si chip de om. Vizita de pe platoul Giza este exterioara, iar intrarea in piramide este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup. De asemenea, vom vizita unul dintre cele mai vechi magazine de parfumuri orientale din Cairo, precum si o fabrica de papirus. Vom servi dejunul la un restaurant local. Optional, daca timpul permite, in cea de-a doua parte a zilei veti putea vizita Citadela si Cartierul Copt. Cina si cazare la hotel in Cairo.

Ziua 3
CAIRO Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul de Egiptologie situat in Piata Tahrir - care gazduieste o colectie impresionanta de obiecte istorice datand din perioada faraonica. Muzeul de Egiptologie a fost inaugurat in anul 1902, cladirea sa fiind proiectata de arhitectul francez Marcel Dourgnon, castigator al concursului organizat pentru constructia muzeului. Optional, vizita la Saqqara si Memphis dupa amiaza. Saqqara se afla la cca 24 km distanta de Cairo si este necropola orasului antic Memphis. La Saqqara se afla prima piramida construita in Egipt - piramida in trepte a lui Zoser pe care o putem admira doar din exterior. Una dintre cele mai interesante piramide de pe platoul arheologic care se poate vizita in interior este Piramida lui Unas, ultimul rege al celei de-a cincea dinastii. Intoarcere la hotel in Cairo, cina si cazare.

Ziua 4
CAIRO - ASWAN (zbor) Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa interna Cairo - Aswan cu o companie aeriana locala. Sosire in Aswan. Transfer la hotel Tolip Aswan 5* sau similar in Aswan. Seara vom participa la cina de Revelion organizata la bordul vasului de croaziera (bauturile nu sunt incluse).

Ziua 5
ASWAN Mic dejun. Excursie optionala la Abu Simbel (trezirea dimineata devreme, mic dejun la pachet), complex arheologic format din doua temple taiate direct in piatra in timpul domniei faraonului Ramses al II-lea. Dupa ora 13:00, imbarcare pe vasul de croaziera de 5*. Vom servi masa de pranz la bordul vasului. Dupa amiaza vom vizita gradina botanica si pentru ca aceasta este situate pe o insula, vom ajunge la aceasta cu feluca (ambarcatiune traditionala cu panze). Cina si cazare pe vasul de croaziera.

Ziua 6
ASWAN KOM OMBO Mic dejun. Optional, se poate organiza o excursie la marele baraj de la Aswan, realizare impresionanta a ingineriei moderne si templul Philae situat pe o insula in mijlocul Nilului. Dupa amiaza navigare catre Kom Ombo, sosire si vizitarea templului Kom Ombo, dedicat celor doi zei: Sobek si Horus. Vom servi masa de pranz pe vasul de croaziera. Seara, vom participa la cina de Revelion organizata la bordul vasului de croaziera. Cazare pe vasul de croaziera.

Ziua 7
EDFU ESNA - LUXOR Mic dejun pe vasul de croaziera. Azi vom naviga spre Edfu unde vom vizita templul cu acelasi nume, dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Navigare spre Luxor, punctul terminus al croazierei noastre. Sosire in Luxor dupa amiaza si vizita by night a templului de la Luxor. Pranz, cina si cazare pe vasul de croaziera.

Ziua 8
LUXOR - HURGHADA (300 km) Optional, se poate organiza un zbor cu balonul la rasaritul soarelui deasupra Luxorului (trezirea foarte devreme; zborul cu balonul este sub rezerva disponibilitatii si a conditiilor meteorologice). Vom servi micul dejun pe vasul de croaziera, dupa care vom pleca devreme pentru a vizita monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor (sapate in stanca si ascunse in dealurile Thebei, pictate cu culori care isi mentin intensitatea nuantelor desi au o vechime de peste 3000 de ani), impresionantul templu al Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri si Colosii lui Memnon, statui gigantice ce strajuiau odinioara intrarea in templul lui Amenhotep al III-lea. Dupa amiaza vom vizita pe malul estic al Nilului impresionantul Karnak (dedicat zeului Amon-Ra, cel mai mare complex religios din Egipt). Plecare spre Hurghada (distanta de 300 km se parcurge in aproximativ 4 ore). Sosire la Hurghada in cursul serii si cazare in regim all inclusive la hotel Sentido Mamlouk 5* sau similar.

Ziua 9
HURGHADA, Marea Rosie Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare sau pentru cumparaturi. Va propunem, optional, o croaziera pe Marea Rosie. Veti avea posibilitatea de a face snorkeling in largul marii si de a admira corali sau diferite vietuitoare marine. Cazare in regim all inclusive la hotel in Hurghada.

Ziua 10
HURGHADA, Marea Rosie Mic dejun. Timp liber sau posibilitate de excursii optionale: jeep safari in desert pentru a vedea un sat de beduini si apusul de soare printre dunele de nisip sau scufundare cu submarinul. Cazare in regim all inclusive la hotel in Hurghada.

Ziua 11
HURGHADA - CAIRO (460 km) Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, transfer cu autocarul la Cairo pentru cazare si cina la hotel Swiss Inn Pyramids 4* superior sau similar. In cursul noptii, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Bucuresti. De aceasta noapte de cazare se va beneficia partial, conform orarului de zbor.

Ziua 12
CAIRO - BUCURESTI Decolare din Cairo la ora 04:30 dimineata. Sosire la Otopeni la ora 07:20.


vezi mai multe

Camera Dubla
Taxe de aeroport
Transport Avion TAROM Bucuresti - Cairo
Transport Avion TAROM Cairo - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre EGIPT - Revelion in tara piramidelor, Toate locatiile, Egipt

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta